Elsa Herlitz - Söndag, snart måndag
Kategorier

Arkiv

Om mig

Elsa. 20. Tog studenten från Svenska skolan i Nairobi och hamnade på en skidresort i Klippiga bergen som ett resultat av framtidsångest och brist på bättre saker att göra. Försöker här lära mig att åka skidor, översätta min personlighet till engelska och lägga mindre pengar på varm choklad och mer pengar på hyra. Bloggens främsta målgrupp är min mormor och mitt framtida jag. Välkommen du med.

Söndag, snart måndag

Trysilhimlen har blivit mörkblå och istället ser jag mig själv, så som jag var när jag var fjorton, när jag lyfter blicken från datorskärmen. I avsaknad av mina stulna glasögon har mitt allra första par blivit mitt vardags- och jag försöker komma ihåg vem hon var, hon i knallgrön hoodie som tyckte att det var lite jobbigt att byta ut sin suddiga tillvaro med mjuka kanter mot en där alla som såg en syntes. Nu vet jag inte hur man beter sig utan. Jag har beställt nya.
 
En annan sak jag har beställt är Material för brevröstning. Det känns stort. Högtidligt. Härifrån vet jag dock inte. Hur man skulle göra för att beställa själva röstningsmaterialet fanns tydligt beskrivet på nätet, men härifrån är det bara jag. Jag tänker på när jag skulle rösta i kyrkovalet, när jag googlade fram mitt beslut i kön mellan kyrkoportarna och valbåsen. Jag tänker på vilken jättehycklare jag är i min roll som demokratiförespråkare. Jag tänker på att det är såna som jag som har makten att bestämma. 
 
Imorgon börjar jag jobba 14.45.
 
Mitt te har blivit kallt.