Kategorier

Arkiv

Om mig

Elsa. 21. För tillfället i Trysil, Norge. Checkar in folk för att senare få checka ut själv. Tycker om höga berg, rött vin och svart kaffe. Försöker formulera ögonblick i ord, fånga känslor i bilder. Bloggens främsta målgrupp är min mormor och mitt framtida jag. Välkommen du med.

Just nu

Jack lagar mat, han är en sån som får hela golvet att skaka när han gör det. Speciellt om man bor i ett sånt hus som har ett sånt golv som vårt har. Ikväll ska vi äta meatballs with tomato sauce. Men utan meat då. Och alla "fucks" som just nu studsar mellan köksväggarna har visst sitt ursprung i att vi har slut på tomato sauce. Så jag vet helt plötsligt inte alls vad vi ska äta ikväll. 
Sedan jag kom tillbaka från Uppsala i lördags har jag varit sjuk. Egentligen har jag nog varit det betydligt längre än så, men det är så tråkigt att agera efter sitt hälsotillstånd när det inte var det man hade tänkt sig. I förrgår sa min kropp dock på skarpen åt mig att gå hem och lägga mig i sängen och äta glass, så då gjorde jag det. Och igår fann jag ingen riktig anledning att ändra sysselsättning.
 
Idag fick det dock vara nog, imorgon ännu mer nog. Då ska jag nämligen direkt efter jobbet från Trysil till Stockholm och Hanna och Hannas nya roomies nya lägenhet på INFLYTTNINGSFEST för jag har tydligen vänner som är så vuxna att de ägnar sig åt inflyttning till egna lägenheter. Jag blir typ varm i hjärtat av att tänka på alla fina mänskor jag ska fylla denna helg med.
 
Nu gick brandlarmet. Jack är också nämligen en sån som får det att göra det när han lagar mat. Men fan vad fint det ser ut, de där vad det nu är som vi ska äta ikväll.

Att laga och äta matsäck

Uppsalatisdag. Hela min kväll tillbringades hemma, inom ramen för de femton kökskvadratmeterna. Jag och Tilde hade dedikerat hela aftonen åt matsäcksprepp. När Ellen senare ansöt var allt klart inför morgondagen. Vi drack te ur koppar med decimeterdiameter innan vi så småningom somnade i en trippelsked i min säng.
På onsdagen åkte vi till Hågadalen på utflykt, för att få äta upp all matsäck.
Vi kokade kaffe på pappas stormkök, Tilde brände upp allt hår på sin högra underarm när hon skulle tända på. Har du köpt LINDVALLS hade mamma dagen innan förskräckt utbrustit när hon sett vilket kaffe jag hade med mig hem från Ica. Kanske har jag en bit kvar till kaffekännareliten men jag tyckte det smakade väldigt bra, Lindvallskaffet. 
Det var en knallfin höstdag.
Och jag inser att Uppsala, vilket fint place ändå. Tänk vad massa såna här platser det finns som jag inte varit på än.
Vi hann med typ tre fikapauser innan vi kände oss färdigutflyktade. Och det är väl ca detta jag begär av livet.

Uppsala-Trysil

Jag åker från Uppsala tidigt samma dag hellre än dagen innan. När solen går upp är jag, lastbilarna och flyttfåglarna de enda som är vakna för att se. Resten av dagen är det mulet. Jag tänker på de vars söndag började efter det att soluppgången var slut, på dem vars söndag aldrig var någonting annat än grå. Sen tänker jag på soluppgången.I Falun stannar jag och köper nässpray, i Mora stannar jag och köper kaffe. Jag har nästan åkt iväg när jag ändå bestämmer mig för att det är bättre att kolla motoroljenivån innan det är för sent än efter. Det slutar med att jag får gå in på macken och köpa en literdunk. Tre gånger. Killen i kassan ser ännu mer bekymrad ut den tredje gången än den andra, utbrister "var det helt snustorrt?" på sitt moramål. Jag tänker att såna som jag borde nog inte ha bil. Sedan börjar jag få bråttom till jobbet.
 
Mellan Mora och Trysil är det som att bilen dansar fram över asfalten.
 
Jag kommer hem med en halvtimmes marginal. Jack har gjort en pesto som smakar vitlök. Sedan går jag till jobbet och andas vitlök på hotellgäster och försöker använda tiden mellan hostattackerna till att avsluta meningar, allt medan min nässpray är kvar i bilen.
 
Imorgon är det söndag. Sen måndag.
 
Och så kommer det nog fortsätta.