Lycka porträtterad

Den lyckligaste människan (eller typ den lyckligaste livsformen) på denna planet återfinns just nu på rum 11E, Svenska skolan, Nairobi, Kenya. Detta thanks to familjen Herlitz aka Världens Bästa Familj. Ahhh vad livet är bra.
 
I övrigt ursäktar jag för den senaste tidens tystnad som rått på denna webbadress. Jag har haft en väldans fin och väldans händelserik helg som ni ska få ta del av efter biologiplugg, svenskplugg, East African Wildlifeplugg etc etc. Vi höres vänner.

Dag 100

Hela 100 dagar har gått sedan jag lämnade mitt hem och allt tryggt för att hitta ett nytt hem och en ny trygghet. Dessa 100 dagar har varit de bästa i mitt liv, helt klart, och jag är så glad att jag är just precis här och ingen annanstans. Och nog har jag haft en fin 100-dagarsdag allt.
100-dagarsdagen började, som alla andra onsdagar, med frukost på Art. Sedan fortsatte den med rätt obegriplig fysik, soyadränkt linsgryta och den amerikanska revolutionen.
Sedan åkte vi till köpcentret Yaya där jag och Hanna hittade en jordgubbsbakelse, billigt kaffe och en balkong. Medan vi fikade ägnade sig vissa andra åt betydligt intressantare saker.
Vi hade nämligen sett Märthas vänstra underarm så som vi kände den för allra sista gången. Nu finns där denna vackra tatuering med texten leo ni leo vilket från kiswahili ordagrant översätts till idag är idag. En liten påminnelse om att leva i nuet och ta vara på tiden och den är så fin att jag nästan blir lite ledsen.
Efter att det var färdigtatuerat och färdigfikat åkte vi tillbaka till internatet igen. Där trotsade jag min förkylning och hängde med löpargruppen ut på en liten runda. Det var väldigt härligt att få röra på sig igen efter två veckors inaktivitet.
Denna onsdag serverades ingen vanlig middag på internatet utan boardingen bjöd på mat på annan ort. Kinesiskt stod på menyn denna afton och vi satt där på restaurangen och lyssnade på det kraftiga regnet mot taket (eftersom det dränkte det mesta övriga ljudet) och (större delen av tiden) väntade på mat (därav minerna).
Men till slut fick vi mat. Och den var god. Regnet orsakade dock en rad strömavbrott så Ella fick sitta redo med sin telefonlampa så att vi skulle kunna se någonting när lamporna slocknade. Inte bara belysningen utan även vattnet på toaletten krånglade så jag fick skölja av mina händer i regnvattnet från himlen. Charmig middag ändå. Inte sällan dyker det upp problem av olika slag här och alltid alltid går de att lösa. På ett eller annat sätt.
Kvällen rundades av med ett biobesök. I vanliga fall måste vi vara tillbaka på skolan 18.30 alla vardagar men denna vardag var ingen vanlig vardag så vi rullade in på skolan igen först klockan halv tolv. Weey. Mockingjay part 2 stod på agendan denna onsdagskväll. Den var bra, se den. Men slutet sög.
Vi var så när ensamma i den stora biosalongen. What a waist då Matilda och Tilde var så här snygga.
Kvällens utsikt. Vet ni vad detta biobesök (i 3d) kostade mig? En biljett gick för 400 shilling vilket enligt min valutaapp motsvarar 33,50 svenska kronor. 33,50 kronor!!!!!!!! Ska aldrig gå på bio i Sverige igen.
 
Det enda tråkiga med denna åh så härliga dag var att jag missade kvällsfikat. Därför sitter jag nu här och är lite småhungrig och tänkte gå och lägga mig för att jag ska få frukost så fort som möjligt. God natt från en som har bott i Kenya i 100 dagar!

Bubblig

Mitt humör svänger värre än en bergochdalbana och idag gör det inget att min förkylning visat sig vara den mest segdragna historien jag varit med om och att det luktar aceton på toaletten och att jag drunknar i plugg för idag går jag och lägger mig så där varm och bubblig i hela kroppen. Jag vill aldrig härifrån.