Tillvaro

 
 
 
Januari snart februari och livet går åt till att åka rulltrappa gå på kullersten bland stockholmare alldeles för välklädda i förhållande till temperaturen. Själv går jag inte ut utan underställ. Solen går upp utanför mitt fönster och ned någon annanstans och under tiden äter jag mazariner hos mormor och tacos hos Hanna. Dricker vin öl och mangote. Vaknar i Ellas hus och somnar på pendeln, ständigt i ett slags mellanläge mellan utsövd och medvetslös. Pratar med Linnea med fyra sekunders fördröjning och längtar efter riktiga samtal, och har bokmöten med Victoria. Ganska tillfreds, men som genom ett filter. Jag är alltid någon annanstans.

En helg

som intensivt ägnats åt frakturläkning. Har i denna syssla sällskapats av människor som pausat från sina respektive arbeten, gymnasium och universitet, människor som faktiskt åstadkommer saker och inte lever i sina liv i en helg som aldrig tar slut. Det verkar rätt jobbigt att åstadkomma saker, tänker jag när de delar med sig av sina åstadkommanden. Men deras sällskap är trevligt.
Denna här, till exempel, som är min enda kompis på promenadavstånd nuförtiden. Gillar henne, hennes perfekt planerade kök och hennes lågmälda spellistor.
Och maten vi lagar. Lyckades tydligen dock bara fånga tillbehören på bild.
Denna här, som fick agera lunchsällskap en dag. Vi åt på nyöppnade Los Vegos som fyllde ett Uppsalahål och äntligen levererade någonting som faktiskt inte var så olikt smält ost.
Och det var absolut inget fel på deras soppa.
Dessa här, som kom och fyllde mitt kök och hackade alla grönsaker jag ställde fram framför dem.
Så jag kunde lägga all min fokus på olivätning.
Denna här, som jag tog med mig till ett fik. Vi la beslag på bästa rummet när det blev ledigt och satt sedan där tills vi blev utkörda och var tvungna att hitta ett nytt fik. Hon ägnade sig åt betalt arbete, jag åt skönlitterär läsning. Hon bjöd på fikat, så man kan ju faktiskt säga att det hon gjorde under tiden vi satt där var att finansiera vår fikastund.
Jag läste ut en bok, för första gången sedan jag vet inte när. Det kändes bra att slutföra någonting för en gångs skull. En annan sak som tog slut var helgen, i alla fall för alla andra. Min helg pågår fortfarande, nu dessutom med lite extra guldkant eftersom att Hugo glömde kvar sin vegoparmesan i min kyl. Dröm. Men ändå. Jag ser gärna att detta helgliv tar slut innan parmesanen gör det.

I pausen

Jag har köpt en kalender, för att det var något som fattades mig. Jag har inte så mycket att skriva in i den men jag har mycket tid att skriva in det på. Ett viktigt datum har jag dock antecknat, med min spretiga vänsterhandsskrift: mitt läkaråterbesök. Jag befinner mig för tillfället i ett pausläge, där jag istället för att tänka på försäkringar armbrott och framtiden tittar på serier och äter godis. På tisdag är det dags att trycka på play igen och kanske får jag då veta mer om när jag kan hyvla ost och hänga upp saker på galgar igen. När jag kan åka tillbaka, om jag kan åka tillbaka. Sånt där är lite jobbigt att tänka på och det har varit ganska skönt att slippa. Så jag lever vidare här i min paustillvaro, några dagar till. Sen ska vi se till att ta itu med det här.