Säsongstart och säsongstartsförhållanden

Igår snöade det. Ett perfekt snöfall, där flingorna rörde sig lodrätt ned genom luften. Långsamt. Jag fick pulsa hem efter jobbet i en knädjup massa, fick bana väg för plogbilen och för snöskottarna.
 
När jag vaknade imorse regnade det. Utanför min dörr fanns en enda stor vattenpöl, och allting gick i grå toner. Att dra isär gardinerna bidrog inte till ljusinläppet över huvud taget, och vägen till jobbet var en isbana. Tre gånger mer tidskrävande än vanligt.
 
Jag tycker att det är lite elakt, av vädergudarna. Att ge oss perfekta snöförhållanden, i glappet mellan det att liften stänger för dagen och öppnar för morgondagen. Lite anstötligt.
 
I och för sig har väl vår behandling av dem inte varit mycket bättre.Hur som helst har säsongen smugit igång så smått. Jag har varit ute ett par gånger, på stapplande ben bland voltande barn försökt komma ihåg hur man gör när man åker skidor. 
 
Det är så härligt.
Fastän det bara är två liftar med två tillhörande nedfarter som är öppna än så länge var helgen som var knökfull av ivriga novemberåkare – man såg knappt det vita under alla skidspetsar och brädor. Vardagarna är lugnare och i tisdags var jag och Kamilla rätt för oss själva.Fjällmiljön är så vacker, även när den inte är på riktigt. Denna bild är tagen strax innan ett snökanonsmoln och jag tycker att det är lite komiskt, mitt i alltihop, att systemet som behövs för att få fram tillräckligt mycket snö med sin höga energiförbrukning bidrar till de klimatförändringar som det egentligen är en konsekvens av. Som att sälja allergimedicin till en nötallergiker och samtidigt bjuda på nötter, typ. 
 
Men vi gillar ju att åka skidor, jag och alla andra hycklare.
Hur som helst är det Så Jävla Härligt att vara igång. Fler nedfarter öppnas successivt, och med dem fler ställen där man kan dricka varm choklad. Yr.no hintar om ett litet snöfall till helgen, och jag, dess trognaste besökare, håller tummarna för att det får ligga kvar.
 
Over and out.

Massage i Dalarö

Min moster bestämde sig för en tid sedan att sadla om till massör, och hon har nu på allvar kommit igång med sin verksamhet. Tycker det är så coolt, att byta bana mitt i livet ba sådär. I somras hjälpte jag till att ta bilder till hennes hemsida.
Så. Massör Lena Almén håller till i Dalarö, i Stockholms södra skärgård, och jag kan mycket mycket varmt rekommendera henne. Förutom att hon är en fantastisk massör är hon världens mysigaste person. Definitivt värd turen ut till Dalarö.

Uppsalalördag

Min bästa Uppsaladag, då när jag för en månad sedan var hemma och hälsade på, var lördagen. Då var jag och modern och fadern ute och promenerade i skogen med matsäck i friluftiga kläder, och det slår mig mer och mer och mer att det är ju typ inte så mycket än det jag vill med livet. Ge mig ett par bekväma vandringskängor, matsäck och någon som inte går för fort så är jag till freds. OCH! Ett varmt ställe att komma tillbaka till efteråt. Varför göra livet krångligare än så.
Fast det där med att inte gå för fort var det i och för sig lite sådär med denna dag. Jag är (ö)känd i min bekantskapskrets för mitt långsamma gångtempo, vilken varken kan bero på arv eller miljö eftersom jag vet få som håller samma tempo som mina föräldrar. Ett mysterium.
Jag hade snott mammas fleece aka världens bästa plagg pga fleece och vindtät!(!!!!!!!)
Vi kom, efter en solitär vandring, fram till en grillplats överbefolkad av småbarn och småbarnsföräldrar. Dessa hade anlänt ungefär så mycket tidigare som det tar för en eld att övergå till perfekt glöd. Vi log artigt och beblandade oss med massan.
Jag åt Astrid och apornas Hot Chörizo som har blivit min go-to vegokorv. Tycker den är helt ok. Nån som har nån annan favorit?
Mina föräldrar var så här gosiga.
Och alltså TERMOSKAFFET! Det bästa är, av jordens alla drycker.
Sedan på hemvägen var skogen trumpetsvampig, och mamma försökte lära mig att skilja dem från trattkantarellerna. Här är en handfull av öhhhhh någotdera.
Plockade ej denna. Så långt sträcker sig min svampkunskap i alla fall.
Tack för det mor och far och moder natur osv osv.