Elsa Herlitz - Mamma i Trysil pt.2 – Att Undvika Regn Och Att Äta Veganskt I Trysil

Mamma i Trysil pt.2 – Att Undvika Regn Och Att Äta Veganskt I Trysil

Dag nummer två åt vi morgongröt med hjortron från Tverrfjellet, och sen åkte vi till Nordre Osen och strandhängde. Det var en riktig strandhängardag och proppat med människor, folk hade liksom fickparkerat längs landsvägen och vi fick vänta på tio bilar som skulle ut från parkeringsplatsen efter misslyckade parkeringsförsök innan vi ens kunde komma in. Sen, när bilen var parkerad och klar, var det nice.
Sen skulle Jack iväg och arbeta, och jag och mamma hade senare på kvällen bokat bord på restaurangen där han jobbar. Flæsk & Humle heter den, och asså ahh det är nästan värt att komma till Trysil ba för att äta där. Namnet skvallrar om att det ju absolut inte är något veganplace, men om man i god tid föranmäler sina matpreferenser kan de uträtta stordåd. Jag har nog ätit mitt livs godaste veganmat där, och även mamma allätare blev helt tagen. De kör på ett sharingkoncept, och denna kväll fick vi dela på två förrätter, en varmrätt åså en efterrätt. Jack var så cute när han skulle presentera allting på norska.
Prio låg ej på fotografering under denna middag, men jag fick visst fram kameran till efterrätten: Sommereng.
 
I Flæsk & Humles lokaler ligger också Trysil Bryggeri, och de har utöver det en massa knasiga ölsorter att erbjuda.
Vi hamnade vid bordet bredvid en man med ett massivt kameraobjektiv och en massiv östgötska, som berättade för oss att det här ju var blodmånekvällen. Någon måne såg vi dock inte, för det var moln ivägen. Men de var rätt tjusiga de med. 
Sedan påbörjade vi vandringen hemåt.
Morgonen därpå var det tidig uppstigning, för vi hade tänkt att vi skulle hinna upp till Trysiltoppen och ned från Trysiltoppen innan det annonserade åsk- och regnvädret kring lunchtid skulle utbryta.
Där borta var det.
Och de första dropparna kom typ precis innan vi kom ned. När det riktiga regnvädret kom satt vi under varsin filt under markiserna på T-krokens uteservering. Mamma var glad: "Jag har längtat hela sommaren efter att frysa."
T-kroken har nyligen infört denna veganska milkshake på menyn! Döör va god. Vegoburgar'n blir också vegansk om man tar bort mayonnäsen och väljer glutenfritt bröd. Och så är deras sötpotatispommes gudomliga.
 
Tack mor för att du kom förbi!

Mamma

Tack själva!! Det var några riktigt härliga dagar med er!

Svar: <3
elsaherlitz.blogg.se


Emelie

berättaaa hur du gör gröten! Den ser gudomligt krämig perfekt ut!

Svar: nämen oj haha, så trevligt att höra! är ett väldigt oavancerat recept där en cirkamängd havregryn micras med en cirkamängd vatten (och eventuellt något nötslag) i två minuter ;-) toppas med ohälsosamma mängder salt
elsaherlitz.blogg.se