Bjørnfjell

Februari, mars och nästan hela april har passerat. Det har varit sol och stormstängt och regn och norrsken, boxvin starksprit och ljummen öl. Sena nätter och tidiga mornar. Det har varit intensivt, som det ju blir, när säsongen är kort och allt ska hinnas med. Och det har varit förjävla jävla fint. Maj är kvar, den sista månaden på säsongen.
 
Min kamera har åkt fram när himlen har varit blå och dagsaktiviteten en bestigning av närbelägen fjälltopp, vilket kanske ger en aningen skev bild av tillvaron här. Denna skeva bild kommer att presenteras här. Den första turen på säsongen gick till Bjørnfjell, den 13:e mars.
Bjørnfjell är ett litet fjäll som ligger precis intill gränsen mellan Norge och Sverige, på den norska sidan. Fallhöjden är ca 250 meter. En perfekt uppvärmningstur, tyckte jag och August.
Fastän det var en kort tur var vi kittade som inför en heldagsexpedition. Vi hudade på precis utanför ytterdörren hemma. Lyxigt!
August hade snygg-buffen på sig.
Det var kallt och klart och snart var vi på toppen. Vássečohkka och Vuoiddasriida visade upp sig. Fast då visste jag inte vad alla berg hette.
Och det blev dags för dagens huvudfokus: fika!
Fin vy över Riksgränsen.
Sen åkte vi ned men det har jag inga bilder på för detta är en fikablogg. Snön var ändå medioker vill jag minnas. Fler solskensrapporter följer!