Elsa Herlitz - SSN-fråga

SSN-fråga

Hej Elsa! Hittade din blogg för ett tag sedan medan jag sökte mig igenom internets alla hörn av information om SSN. Ditt sätt att berätta om Kenya fick mig från fundersam till fast besluten; jag måste dit! Du kanske har tröttnat på svara på frågor, men jag ger det ett försök iaf. Kommer du ihåg ungefär vad du spenderade i månaden? Vad är rimligt att spara ihop? Hade du någon budget eller så? Mina föräldrar är ytterst tveksamma på att jag ska åka iväg i 10 månader så jag tänker att om jag åtminstone kan spara ihop fickpengarna själv så är chansen större. 

Kram och tack för en fin blogg<3
 
Hej på dig! 
 
Vad kul att höra att du vill till SSN! Jag önskar dig all lycka i föräldratjatandet för hela Kenyaåret var en så fantastisk upplevelse att det typ känns läskigt att tänka på vem jag skulle vara utan den erfarenheten. Mitt tips är att visa dina föräldrar de internethörn du har hittat, så att de kanske lite mer förstår vad det handlar om och så att det de eventuellt släpper iväg dig till inte är så okänt och främmande.
 
Jag har för mig att jag hade budgeterat för ungefär 2000 kr/månad, och att jag utöver det hade ett separat konto som jag använde för resor. Jag har frågat runt lite bland mina vänner från Kenyatiden och det verkar som om upp till 3000/månad inklusive alla resor är en rimlig summa. Sedan går det att klara sig på betydlig mindre, och det går också att göra av med betydligt mer. Jag kände när jag var där att jag ville ta tillvara på så många chanser som möjligt och ville hellre leva life när jag var där och vara pank när jag kom hem än att missa någonting, men det var många som hade en betydligt snålare budget. För att spara pengar kan man låta bli att äta så mycket ute och kanske hoppa en del utflykter.
 
Lycka till hörru du! Massa kramar!