Elsa Herlitz - En säsong
Kategorier

Arkiv

Om mig

Elsa. 20. Tog studenten från Svenska skolan i Nairobi och hamnade på en skidresort i Klippiga bergen som ett resultat av framtidsångest och brist på bättre saker att göra. Försöker här lära mig att åka skidor, översätta min personlighet till engelska och lägga mindre pengar på varm choklad och mer pengar på hyra. Bloggens främsta målgrupp är min mormor och mitt framtida jag. Välkommen du med.

En säsong

Det är onsdag och säsongen är slut, liftarna har stannat. Det står soppåsar utanför dörrarna på personalhotellet och resväskor innanför. Snölagret som nyss täckte taket sipprar ned genom rännorna, förvandlar parkeringen till ett Venedig. Dripp

dripp

dripp.

Fem månader går fort.

Jag klämmer hårt kring diskmedelsflaskan för att få ut det allra sista, känns onödigt att köpa en ny nu när allt är slut. Gnider spisplattorna och känner luktämnen från gamla intorkade middagar frigöras, återupplever en säsong.

Häpnas, återigen, över att allt tog slut.

Häpnas, över min häpnad. Någon gång ska man väl lära sig.

Sedan äter jag ännu en förrådstömningsmåltid, kokta lasagneplattor med chipsdippsstekta kidneybönor. Golvet är så tomt att det går att sopa nu.

Men jag drar ut på säsongen lite till.