Kategorier

Arkiv

Om mig

Elsa. 20. Tog studenten från Svenska skolan i Nairobi och hamnade på en skidresort i Klippiga bergen som ett resultat av framtidsångest och brist på bättre saker att göra. Försöker här lära mig att åka skidor, översätta min personlighet till engelska och lägga mindre pengar på varm choklad och mer pengar på hyra. Bloggens främsta målgrupp är min mormor och mitt framtida jag. Välkommen du med.

Dag 14 - Bland krutgummor och smältvatten

Banff. Så vackert att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Man får riktigt anstränga sig för att hitta en bergsfri vy, typ stänga in sig på en toalett. En utan fönster.Snön var fortfarande i smältfasen och "this is the time of year when bears start moving about", hade vi läst i Banffs trail condition report. Denna gång var vi redo med björnspray. (Publicerar detta till 95% för att inför min mamma ge sken av att vara en genomtänkt person som letar upp rekommendationer i förväg och följer dem. Till 5% för Linneas tjusiga uppenbarelse.)Idag får väl närmast beskrivas som en promenaddag, och vi delade spåren med damer med gångstavar och färgglada sjaletter, tre-fyra gånger så gamla som vi.Har ni ser mina fantastiska resekompanjoner eller?
Lite djurliv stötte vi på också.
Vi hade en riktigt trevlig lunchutsikt, och jag lyckades komponera min mest hyggliga konservmåltid hittills. Nyckelindgrediens: spiskummin.
Innan vi åkte hit, när vi hade satt oss ned för att planera, insåg vi att vi inte har så himla mycket tid kvar att röra oss med. I googlings- och pinterestprocessen, när vi försökte komma fram till hur vi skulle effektivisera vår vistelse, såg jag någon som hade skrivit "Banff is one of those places you could spend a lifetime and still not see everything". Jahaja. Men ändå. Vart man än beger sig hittar man någonting som nästan gör det svårt att andas.
Allt var tyst och det luktade skog och jag mår så bra bara, i dessa miljöer.
I morgon påbörjar vi så smått vår resa norrut. Hörs då.