Elsa Herlitz - Dag 13 - En bildag

Dag 13 - En bildag

Idag började tidigt, alldeles för tidigt, innan solen och morgonpendlarna gått upp. Jag hade knappt ens lagt mig till rätta i sängen när alarmet ringde och uppfordrande meddelade att det var dags att bära ut alla väskor och ge sig iväg. Nanaimo var mörkt och gatorna var tomma och jag klarade knappt av att hålla mig vaken den 15 minuter långa bilresan igenom. Klockan 04.45 rullade vi ombord på den första färjan mot fastlandet, 05.15 gjorde vi loss. Tror jag. Jag låg vid tidpunkten och sov i ett baksäte på plan fyra.
Dagens resterande timmar tillbringades inuti vår lilla blå bil, på Trans-Canada Highway riktning öster. Nästan 100 mil längs de krokiga vägarna med dubbla gula linjer i mitten, genom två olika tidzoner, mäktade den med. I de få och korta pauserna mellan mina naps fick vi tiden att gå med allsång till vår fantastiska roadtriplista, ljudbok och Linneas frågebok. Försökte få lite första maj-feeling genom att lyssna på Älgarna Demonstrerar, annars var vi lika härligt avskurna från omvärlden som vanligt. Utanför var det träd, regn, snö och berg.
Vi åt dagens lunchkonserver vid ett vattenfall. Det är så läckert, med detta land, att varje liten avtagsväg leder till ett naturfenomen man ogärna missar. Någon timme senare såg Olivia en björn, svartbjörn, längs motorvägen. När ytterligare en timme passerat sprang Linnea in på Tim Hortons, ett av alla tusentals, för att köpa sin dagliga donut. Hennes mål är att spendera alla pengar hon sparade på att inte följa med på whale watchingen på Tim Hortons-donuts. Nästa timme var vi framme, i Banff. Illaluktande och hungriga men rätt belåtna. I morgon blir det sovmorgon, har vi bestämt. Sängen ser riktigt trevlig ut.