Kategorier

Arkiv

Om mig

Elsa. 20. Tog studenten från Svenska skolan i Nairobi och hamnade på en skidresort i Klippiga bergen som ett resultat av framtidsångest och brist på bättre saker att göra. Försöker här lära mig att åka skidor, översätta min personlighet till engelska och lägga mindre pengar på varm choklad och mer pengar på hyra. Bloggens främsta målgrupp är min mormor och mitt framtida jag. Välkommen du med.

2 juni

2 juni och Uppsala är fullt av vita mössor och livsglädje, tomt på smarta trafiklösningar. Den höga stämningen går att ta på och som med en magnetisk dragningskraft drar de åt sig mungiporna när de passerar, de överfulla flaken med vitklädda som inte vet något om imorgon men vet att idag är det bästa som har hänt. För ett år sedan var jag en av dem, barfota bland glassplitter och ölstänk, hes till en halvkass flaklista. Jag går ett år senare i samma kvarter i samma kavaj, med ungefär lika mycket koll då som nu om vad jag vill att mitt liv ska gå ut på. Solen skiner utan att värma och jag njuter av att inte veta.
Finns det något finare, än att mottagningsturnera? Att äta orimligt god mat, knäppa upp byxknappar, dricka bubbel och för denna prestation mötas av tacksamhet? Jag tror inte det. 
Och ibland måste jag ta några steg tillbaka och iaktta, le fånigt för mig själv. Solen går ned över södra Uppsala, kastar sina sista strålar över ytterdörren framför vilken Tilde, drottninglik, står och väntar. Jag tänker på gårdagen när jag skulle formulera texterna till korten till studentpresenterna, helt plötsligt så rörd och överväldigad av dessa fina som faktiskt finns i mitt liv. Det är fint att fira. Det får en att uppmärksamma saker som man alltid ser men sällan säger.
 
2 juni. En glad dag.
ida

wow din blogg är så fin! kika gärna in på min :)