Kategorier

Arkiv

Om mig

Elsa. 20. Tog studenten från Svenska skolan i Nairobi och hamnade på en skidresort i Klippiga bergen som ett resultat av framtidsångest och brist på bättre saker att göra. Försöker här lära mig att åka skidor, översätta min personlighet till engelska och lägga mindre pengar på varm choklad och mer pengar på hyra. Bloggens främsta målgrupp är min mormor och mitt framtida jag. Välkommen du med.

Den här sommaren som den blev

Igår var det varmt, nästan för varmt, när det var sol, alldeles för kallt när det var skugga. Jag och Mathilda låg på ryggen på bryggan vid ån för att göra den vindexponerade ytan så liten som möjligt.
Sedan fikade jag med mamma, med sol i ögonen och svettfläckar på ryggen. Hon funderade över åldrande, jag doppade kanelbullebitar i min havrelatte. Sedan köpte vi löviktste, tre olika sorter. En av dem dricker jag just nu, ur en blekorange mugg med tolvcentimetersdiameter. Det har dragit alldeles för länge men har fortfarande inte blivit beskt.
Sedan drog mitt bryggsällskap till Grekland, och mitt fikasällskap till Spanien. Själv jobbar jag mest, i en lokal med dålig luftkonditionering men med fantastiskt kaffe. Folk sitter med uppknäppta kjortor på uteserveringen och dricker öl, jag står svartklädd inomhus och tar betalt för densamma. 
 
Det är sommar.