Kategorier

Arkiv

Om mig

Elsa. 20. Tog studenten från Svenska skolan i Nairobi och hamnade på en skidresort i Klippiga bergen som ett resultat av framtidsångest och brist på bättre saker att göra. Försöker här lära mig att åka skidor, översätta min personlighet till engelska och lägga mindre pengar på varm choklad och mer pengar på hyra. Bloggens främsta målgrupp är min mormor och mitt framtida jag. Välkommen du med.

En måndag i deglivet

Imorse vaknade jag i ett hus tomt på folk men fullt av brunchrester, så jag gjorde i ordning en lite piffigare frukost än vanligt och avnjöt framför Skam. Och jag insåg att det är så här mitt liv ser ut nu. Jag är en människoformad degklump som varken kan eller känner för att göra något produktivt och istället mest bara slöar. En sådan här tillvaro brukar vanligtvis stressa mig men eftersom att det nu verkligen inte finns något måste, bara en massa väntan, tror jag nästan att jag har funnit mig till rätta. I alla fall för nu.
 
Men så frågade Tilde om hon kunde komma förbi på lunch och det kunde hon ju, så då degade vi oss tillsammans istället. Hon, som den gymnasist hon är, med lite fler mattetalsavbrott än jag. Sedan blev det kväll och jag åkte in till staden, till Hedvig och Victorias lägenhet, där de och Sara hade nästintill färdigställt en 20-årstrerättersmiddag med dekorationsblad och allt. Det var fint. Och nu sitter jag här, en människoformad degklump, lite lätt illamående av all efterrättschoklad jag tryckt i mig. Tänker att den är rätt fin ändå, den här tillvaron. Ett "under tiden" som faktiskt inte borde klagas på.