Elsa Herlitz - Dag 6 - En förmiddagsvariant

Dag 6 - En förmiddagsvariant

"Så ni kan nog köra en stund till med bilen tror jag faktiskt"
 
Det utlåtandet fick vi igår, angående vårt lilla blåa fordon. Idag fick vi stundens längd exakt preciserad. Vår måndag började nämligen, efter en tidig grötfrukost på hostelet ackompanjerad av bröd som någon lämnat kvar, med att alla lampor på instrumentbrädan började lysa samtidigt. Innan första låten ens spelat klart. Linnea fick köra in på första bästa tvärgata, och sedan stod vi där. Tills vi hittade någon som kunde ta oss därifrån.
"Budgetlivet börjar imorgon"
 
är ett annat citat plockat från gårdagens inlägg. Jag hade fel. Big time. Idag har vi nämligen överutnyttjat budgetkategorin "oväntade utgifter" ganska rejält genom att investera i bilbärgning, bilreparation och
HYRBIL. Ahh så fint hon går. Kommer bli svårt att gå tillbaka till vår lilla blåa efter allt detta benutrymmme. Tack vare hyrbilen lyckades vi genoföra våra dagsplaner ändå, och vi ska nu tillbringa natten 112 kilometer från där vi startade. Vi har fått stuva om lite i framtidsplaneringen men de kommande dagarna ser ändå lovande ut. Alla dessa bilbestyr ger mig dessutom en lektion i bilkunskap, vilket kan behövas - jag talade till exempel i telefon om för bergningsbolaget att vår bil är enhjulsdriven.
 
Imorgon ska det regleras fläktremmar, fyllas på med olja och betalas massa pengar. Sedan håller vi tummarna för en lite längre stund.