Kategorier

Arkiv

Om mig

Elsa. 20. Tog studenten från Svenska skolan i Nairobi och hamnade på en skidresort i Klippiga bergen som ett resultat av framtidsångest och brist på bättre saker att göra. Försöker här lära mig att åka skidor, översätta min personlighet till engelska och lägga mindre pengar på varm choklad och mer pengar på hyra. Bloggens främsta målgrupp är min mormor och mitt framtida jag. Välkommen du med.

Masai Mara pt. 4


En av de mest fascinerande upplevelserna under helgen var besöket vi gjorde i en närliggande masaiby. Så nära oss finns människor som lever på ett så otroligt annorlunda vis. Som lever huvudsakligen på mjölk, kött och blod. Som bor i hus av ungefär samma storlek som mitt internatrum. Som köper sina fruar (i plural) för kor och som dödar lejon för att räknas som män.

Ju högre man hoppar desto färre kor behöver man betala för sin första fru.

Kvinnorna har inte speciellt hög ställning i detta samhälle. De tar hand om barnen, lagar maten, bygger husen. Och kan som sagt köpas för kor.
Våra världar skiljer sig så mycket, ändå var vi där tillsammans som om det inte fanns några avstånd. Så trevliga, så öppna, så välkomnande. Världen ser inte ut för alla som den gör för oss och det måste vi ha förståelse för.
Karin

Kul att du upplever saker/människor/miljöer som vi inte ens kan hitta på! Fotona är ju dessutom så vackra att man blir tårögd! Underbart.......

Svar: Riktigt häftigt är det att vara här! Åh tack så mycket!
elsaherlitz.blogg.se