Kategorier

Arkiv

Om mig

Elsa. 20. Tog studenten från Svenska skolan i Nairobi och hamnade på en skidresort i Klippiga bergen som ett resultat av framtidsångest och brist på bättre saker att göra. Försöker här lära mig att åka skidor, översätta min personlighet till engelska och lägga mindre pengar på varm choklad och mer pengar på hyra. Bloggens främsta målgrupp är min mormor och mitt framtida jag. Välkommen du med.

Liksom på låtsas

Vi är här men vi är inte här. Vi bor på vårt internat som ligger i Kenya, men vi är inte i Kenya. Inte ens när vi är i Kenya är vi i Kenya, det är litegrann på låtsas. Vi hör inte hemma här, smälter inte in.

Vi lever i en liten svensk bubbla här på internatet. Vi umgås med svenska människor, äter svensk mat, får känna svensk trygghet. Utanför murarna är allt så annorlunda men vi har svårt att märka det för vår bubbla följer med oss vart vi än går. Vi är inte kenyaner, det kan vi inte lura i någon. Allt är så olika för dem och oss och vi förstår inte riktigt än.

Jag hoppas att våran bubbla börjar spricka snart. Så vi får vara här på riktigt, verkligen lära känna detta åh så fina land. Kanske försvinner den aldrig riktigt helt, kanske kommer vi alltid vara här på låtsas.
Så här ser det ut just nu i vår lilla låtsasvärld.